If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой знае ли, този знак (!) като ти светне на таблото какво значи, освен, че ръчната ти не е освободена Напоследък докато шофирам и ми светва от време на време, предимно като форсирам повече двигателя ???
Ами то това си е датчика за спирачната течност - тя ти е намаляла. Но......провери си накладките - може да са се поизносили и естествено нивото в казанчето спада (а може и все пак вече да са за смяна). Друга (много неприятна) възможност е да губиш отнякъде спирачна течност - пример: помпи на съединителя. Та моя съвет е: 1. провери си накладките; 2. долей си спирачна течност; 3. ако след известно време (месец) започне пак да примига, смени си течащата помпа на съединителя
Може някое от маркучите на спирачките вече да е заминало. За предпочитане е да е това. Няма да ти излезе скъпо като ремонт. На мен ми се е случвало.
Долей спирачна течност и ако пак започне да мига. Отивай на сервиз.
Много могат да бъдат причините за загуба на течност.Ако искате можете сами да пробват нещо-спирате колата на сухо и чисто място и натискате спирачките няколко пъти и после гледате отдолу(макар,че ако теча е малък може и да не се прояви веднага).Ако е маркуч или помпичка би трябвало да се забележи омасляване или теч.Но пък при наличие на теч би трябвало да навлезе въздух в системата и да усетите,че спирачките не ви работят както преди
И ква е разликата между DOT4 и DOT3 ? На мен преди време в един сервиз ми дадоха DOT3 и си доливам отвреме навреме от него по много малко де ама все пак ...
Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01
И ква е разликата между DOT4 и DOT3 ? На мен преди време в един сервиз ми дадоха DOT3 и си доливам отвреме навреме от него по много малко де ама все пак ...
Аз взех една дот4 на която пише ABS а на дот 3 непишеше... Незнам дали аз несъм го видял или е това...
Comment